Harald Herresthal «Min mor valgte meg»

Mandag 20. november kl. 18.30 presenterer Harald Herresthal sin bok «Min mor valgte meg. Et krigsbarns familiehistorie» i Narviksenterets auditorium «Ragnhild Olstad»-salen.

Under lanseringen vises kortfilmen «Det vanskelige valget», et resymé i bilder av Harald Herresthals foreldre Bjørg og Heinz’ dramatiske historie. Med sanginnslag av Isa Katharina Gericke, sopran.

Det vil bli anledning til å kjøpe boken, og forfatteren signerer naturligvis gjerne for dem som ønsker det.

Arrangementet er gratis.

 

«Min mor valgte meg» er en rikt illustrert bok om den 20 år gamle ungpiken Bjørg fra Narvik som under krigen forelsket seg i den 12 år eldre tyske soldatmusikeren Heinz og ble gravid med ham. Hun nektet å ta abort, måtte reise til det krigsherjede Tyskland og mistet sitt norske statsborgerskap. Først etter over ti vanskelige år kunne familien gjenforenes i Vestfossen i Norge.

Det er også den fantastiske historien om en familie som gjennom generasjoner på en imponerende og fremragende måte har preget musikklivet i Tyskland og Norge, ikke minst ved forfatteren selv som professor og rektor ved Norges musikkhøyskole, utøvende musiker og forfatter av et utall artikler og bøker om musikk både på norsk og tysk.

Harald Herresthal (1944) er organist og professor em. ved Norges musikkhøgskole. Som organist, pedagog og faglitterær forfatter har han spilt en aktiv rolle i norsk musikkliv. Han regnes for å være en av de fremste ekspertene på norsk musikkhistorie og har publisert en lang rekke bøker på norske og europeiske forlag. Harald Herresthal er æresdoktor ved Universität der Künste i Berlin.

Samarbeidspartnere