Den russiske revolusjonen: 100 år

I 2017 er det 100 år siden den russiske revolusjonen, en av de viktigste hendelsene i det 20. århundret, ikke bare i den russiske, men også verdens og nordisk historie. Den russiske revolusjonen og den påfølgende borgerkrigen i Russland påvirket norsk politikk, økonomi og samfunn.

Den 7. november, kl. 17.00-20.00 inviterer Narviksenteret alle til et kveldsseminar for å markere 100-års jubileet for den russiske revolusjonen.

 

Sted: Narviksenterets auditorium

Gratis inngang!

 

Program

Den russiske revolusjonen: årsaker og tolkninger. Ole Martin Rønning, PhD i historie, nestleder Arbeiderbevegelsens arkiv og bibliotek

Oktoberrevolusjon og nordnorsk arbeiderbevegelse. Hallvard Tjelmeland, professor ved UiT – Norges arktiske universitet

Pause

The Civil War in the Russian North, 1918-1920: contemporary understanding. Vladislav Goldin, professor ved NArFU (Det Nordlige arktiske føderale universitetet i Arkhangelsk, Russland) (foredraget er på engelsk)

Russian Emigration to Norway after the Russian Revolution. Tatiana Teterevleva, dosent ved NArFU (Det Nordlige arktiske føderale universitetet i Arkhangelsk, Russland) (foredraget er på engelsk)

«Forståelse i konsolideringens navn»: Putins administrasjon og den russiske revolusjon 1917. Jens Petter Nielsen, professor ved UiT – Norges arktiske universitet

 

Spørsmål? Ta kontakt med museumspedagog Elena Badanina: eb@narviksenteret.no

Samarbeidspartnere